Norbert Lichý (Radní Knoll, otec Míny) - seriál Já, Mattoni

Norbert Lichý (Radní Knoll, otec Míny) - Já, Mattoni

Norbert Lichý (Radní Knoll, otec Míny)

Datum narození: 29.12.1964
Znamení: kozoroh

Charakteritika postavy: Mattoniho tchán, tvrdý muž. Složitý, neodhadnutelný a jeho zásahy do Mattoniho osudu jsou vždy tvrdé.

Norbert Lichý je český herec a hudebník. Je synem zemřelého režiséra, herce a dramatika Saši Lichého. Již ve svých devíti letech se poprvé objevil na scéně Divadla Petra Bezruče v Ostravě. V 19 letech přijal angažmá v šumperském divadle. V letech 1986-1987 působil v ostravském Divadle loutek, od r. 1987 je členem Divadla Petra Bezruče, kde působí jako herec, ale i skladatel scénické hudby.

Za roli Mendela Singera ve hře Job (autor Joseph Roth) získal v roce 2009 prestižní divadelní Cenu Thálie v oboru činohra. Působí rovněž v dokumentární tvorbě ostravského studia České televize. Ve filmu (viz níže) ztvárňuje zpravidla menší role. Jeho bratr Alexandr Lichý je přírodovědec. Norbert Lichý je svobodný, bezdětný.

Filmografie

  • 2017 - Touha motýla
  • 2016 - Hlas pro římského krále
  • 2016 - Já, Mattoni
  • 2016 - Kozy léčí
  • 2016 - Manžel na hodinu
  • 2016 - Ohnivý kuře
  • 2016 - Přístav
  • 2015 - Doktor Martin
  • 2015 - Případ pro exorcistu
  • 2015 - Správnej dres
  • 2015 - Stopy života - Mateřská láska
  • 2015 - Svatojánský věneček
  • 2014 - Hodinový manžel
  • 2014 - Kdyby byly ryby
  • 2014 - Princezna a písař
  • 2014 - Vinaři
  • 2014 - Zakázané uvolnění
  • 2013 - Babovřesky
  • 2013 - Cirkus Bukowsky
  • 2013 - Isabel
  • 2012 - Definice lásky
  • 2012 - Occamova břitva
  • 2012 - Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka
  • 2012 - Sejít z cesty
  • 2012 - Signál
  • 2012 - Ve stínu
  • 2012 - Ženy, které nenávidí muže
  • 2012 - 7 dní hříchů
  • 2011 - Czech Made Man
  • 2011 - Hranaři
  • 2011 - Lidice
  • ...

Zdroj a foto www.ceskatelevize.cz