David Švehlík (Heinrich von Mattoni) - seriál Já, Mattoni

David Švehlík (Heinrich von Mattoni) - Já, Mattoni

David Švehlík (Heinrich von Mattoni)

Datum narození: 6.4.1972
Znamení: beran

Charakteritika postavy: Dravý kapitalista šťastné doby, kterou tak tvrdě ukončila první světová válka. Muž plný ohně, vůle i životních paradoxů, který se z dobrých důvodů rozhodl napsat legendu o sobě samém. Bohužel - originál se z rodinných důvodů nezachoval.

David Švehlík je český herec, syn herce Aloise Švehlíka a ekonomky Florentiny Švehlíkové, rozené Štěpánové. Jeho strýc byl herec Jaroslav Švehlík.

Před kamerou se poprvé objevil ve francouzském filmu Jean Moulin, une affaire française, kde si zahrál přítele hlavní hrdinky. V roce 2005 hrál egocentrického Huberta ve snímku Román pro ženy. V tomto roce si zahrál také hraběte Maxmiliána v úspěšné pohádce Anděl Páně.

Filmografie

  • 2016 - Já, Mattoni
  • 2014 - Život a doba soudce A. K.
  • 2013 - Terapie II.
  • 2012 - Aplaus
  • 2012 - O pokladech
  • 2012 - Ve stínu
  • 2011 - Alois Nebel
  • 2011 - Čapkovy kapsy
  • 2011 - Santiniho jazyk
  • 2011 - Setkání s hvězdou: Jana Hlaváčová
  • 2011 - Villa Faber
  • 2010 - Největší z Čechů
  • 2009 - Hodinu nevíš...
  • 2009 - Ocas ještěrky
  • 2009 - Zakázaný člověk
  • 2008 - Kriminálka Anděl
  • 2008 - Oběti: Karambol
  • ...

Zdroj a foto www.ceskatelevize.cz